Plan eficienţă energetică

Etapele de implementare a măsurilor

  1. Organizarea echipei de implementare şi desemnarea sarcinilor.
  2. Obţinerea studiului de trafic pentru centrul oraşului.

2.1.          Organizarea procedurii de licitaţie pentru achiziţionarea studiului de trafic şi procesul de contractare.

Echipa de implementare a proiectului trebuie să elaboreze un sondaj de piaţă pentru a identifica companiile de consultanţă cu experienţă în acest domeniu.

2.2.          Primirea studiului livrabil de trafic al centrului oraşului.

  1. Obţinerea studiului de fezabilitate pentru proiectarea implementării măsurilor.

3.1.     Organizarea procedurii de licitaţie pentru desemnarea contractantului.

Organizarea trebuie să înceapă cu sondajul pieţei proiectat astfel încât să identifice companiile de consultanţă cu expertiză în acest domeniu. Studiul de fezabilitate trebuie să propună măsuri pentru îmbunătăţirea transportului public, să elaboreze campanii de promovare pentru măsurile legate de scăderea nivelului de trafic şi a emisiilor poluante rezultate.

3.2.          Achiziţionarea studiului de fezabilitate.

  1. Pregătirea documentaţiei de licitaţie şi organizarea procedurii de licitaţie pentru achiziţionarea de autobuze ecologice.

Echipa de implentare a proiectului trebuie să elaboreze un sondaj de piaţă pentru a identifica producătorii şi furnizorii de autobuze.

  1. Primirea primelor autobuze şi punerea lor în funcţiune.

Noile autobuze trebuie să funcţioneze pe GPL sau biogaz, să aibă sisteme moderne de securitate a pasagerilor, precum şi să fie confortabile şi atractive pentru cetăţeni.

  1. Proiectarea planului provizoriu de transport public (rute, orare, staţiile de autobuz, numărul de autobuze pentru fiecare traseu) pentru funcţionarea noului parc auto.

Momentan cele mai multe curse se realizează pe două trasee: Ramificaţie – Ana Ipătescu (36 de curse de luni – vineri) şi Ramificaţie – Corneşti (30 de curse de luni – vineri).

  1. Completarea planului de transport public cu identificarea rutelor secundare care vor fi operate de microbuze.

În zonele oraşului unde drumurile sunt mai înguste sau cererea este mai mică, trebuie elaborat un sistem secundar de trafic pe care să funcţioneze microbuze. Pentru aceasta trebuie realizată infrastructura pentru transport public cu microbuze, staţiile să fie semnalizate şi orarul stabilit.

  1. Instruirea şoferilor noilor autobuze.

Noul sistem de transport public trebuie proiectat astfel încât să fie cât mai atractiv şi şoferii noilor autobuze instruiţi pentru a avea abilităţi de conduc ecologic.

  1. Promovarea noii flote de autobuze – elaborarea unor plăci care să conţină informaţii referitoare la orare, staţiile de autobuz, trasee şi amplasarea lor în interiorul autobuzelor, în locuri vizibile, pentru folosul pasagerilor.
  2. Modernizarea trecerilor de pietono, precum şi a intersecţiilor importante.
  3. Instalarea de noi semafoare cu tehnologii actualizate şi crearea de sensuri giratorii.
  4. Marcarea autobuzelor alimentate cu GPL sau biogaz pentru creşterea conştientizării cetăţenilor – ţinând cont că noile autobuze nu sunt în mod egal relevante pentru cetăţeni, în special pentru cei cu maşini personale care folosesc foarte rar (dacă nu deloc) mijloacele de transport în comun.

<<Anterior                                                    9                                                         Urmator>>