Statul va garanta creditele proprietarilor pentru reabilitarea termica a locuintelor

   Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului a prezentat Guvernului un proiect de hotărâre prin care statul va garanta creditele pe care asociațiile de proprietari le vor accesa pentru reabilitarea termica a locuințelor, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea, citata de Mediafax

 “Prezentam maine (miercuri – n.r.) in Guvern un memorandum prin care sa se permită reabilitarea termica a locuintelor cu credite garantate de stat”, a spus Udrea.
Ea a adaugat ca anul trecut Ministerul Dezvoltarii a avut buget pentru participarea cu 50% la reabilitarea termica a circa 30.000 de locuinte.
“Pentru acest an, nu mai avem fonduri nici macar pentru atat. Prin aceasta forma, vom reusi sa reabilitam termic toate locuintele din Romania in 100 de ani”, a afirmat Udrea.
Ea a adaugat ca “a gandit” garantarea imprumuturilor proprietarilor tocmai pentru ca acestia sa poata face reabilitarile termice pe banii lor.
Pana in prezent, costurile reabilitarii termice erau suportate in proportie de 50% de catre minister, de 30% de catre autoritatile locale si de 20% de proprietari.
Guvernul a lasat la jumatatea anului 2009 programul “Prima Casa”, prin care statul garanteaza creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, care nu au detinut anterior o locuinta.

Sursa: Dailybusiness